Glutenfri tosca chokladkaka
Ingredienser (kaka)
100 g smör
3 st ägg rumsvarma
2 dl kokossocker
1 dl kakao
2 dl mandelmjöl
1 tsk bakpulver
1 krm salt
Mandeltosca
2 dl mandelflarn
½ dl honung/ agavesirap
1 dl kokossocker
40 g smör
Instruktioner Ugnen 175 grader Vispa ihop äggen och kokossocker. Smält smör. Blanda de torra ingredienserna. Rör ihop allt till en smet och häll i formen. Grädda kakan i mitten av ugnen i 12-15 minuter. Blanda under tiden toscan.
Mandeltosca Blanda honung, kokossocker, smör till kokostoscan i en kastrull och låt koka upp. Häll sist i mandelfkarn och koka igen och rör om till en jämn massa. Ta ut kakan efter 12-15 min och bred toscan över kakan och grädda i ytterligare 5-10 minuter tills toscan har fått färg och kakan är färdig. Testa med en provsticka.
Servera som den är eller med grädde, kokos grädde eller glass.
