Glutenfri tosca chokladkaka

Ingredienser (kaka)

  • 100 g smör

  • 3 st ägg rumsvarma

  • 2 dl kokossocker

  • 1 dl kakao

  • 2 dl mandelmjöl

  • 1 tsk bakpulver

  • 1 krm salt


Mandeltosca

  • 2 dl mandelflarn

  • ½ dl honung/ agavesirap

  • 1 dl kokossocker

  • 40 g smör

  1. Instruktioner Ugnen 175 grader Vispa ihop äggen och kokossocker. Smält smör. Blanda de torra ingredienserna. Rör ihop allt till en smet och häll i formen. Grädda kakan i mitten av ugnen i 12-15 minuter. Blanda under tiden toscan.

  2. Mandeltosca Blanda honung, kokossocker, smör till kokostoscan i en kastrull och låt koka upp. Häll sist i mandelfkarn och koka igen och rör om till en jämn massa. Ta ut kakan efter 12-15 min och bred toscan över kakan och grädda i ytterligare 5-10 minuter tills toscan har fått färg och kakan är färdig. Testa med en provsticka.

  • Servera som den är eller med grädde, kokos grädde eller glass.


Senaste inlägg

Visa alla

Snabba leveranser - Personlig Service - Gåva för alla köp över 1200 kr