• Sagablue Sisters

Baka bröd - Enkelt

Jag hittade en fil, eller egentligen var det kefir, som hade hamnat längst bak i kylen och inte blivit upphittat i tid. Så den hade passerat bäst före med bra många dagar. Jag har lite svårt att kasta saker, ibland, så jag öppnade och doftade på den och den kändes helt ok. Så jag beslutade att baka bröd utav den. Här kan jag bara tillägga att detta funkar även med yoghurt alldeles utmärkt eller en mix av dem. Då jag hade en liter fil så smorde jag två avlånga formar med olja och sesamfrön. Ugn ca. 200 grader i 45 min.

1 liter fil

2 dl sirap

2 dl havregryn

1 dl solrosfrön

ca. 3,5 dl rågmjöl

ca. 4 dl vetemjöl

1-2 dl (torkade tranbär) russin eller andra torkade bär funkar också, mixa gärna

1,5 dl grovt hackade hasselnötter

2 tsk bikarbonat

2 tsk bakpulver

2 dl vetekross, rågkross, sesamfrön, linfrön eller andra frön du gillar eller en mix av flera


Blanda allt i en bunke, degen ska vara så pass lös att den kan skopas/hällas i formarna. När jag bakar så ser jag det lite som en sport att ta det man har hemma, stirra inte blint vad som står i receptet utan våga testa. Jag jobbade för många år sedan i ett förskolekök och bakade bröd med allt möjligt. Överbliven gröt från frukost, överbliven nyponsoppa från mellis osv. För det mesta blev det riktigt gott varje gång! Så våga testa :)

Baka bröd
Snabba leveranser - Personlig Service - Gåva för alla köp över 1200 kr

SHOP
OM OSS

Sagablue © since 2012
Design by VANJOS

Prenumerera på nyhetsbrev
  • Sagablue Facebook
  • Sagablue Pinterest
  • Sagablue Instagram