Sagablue Sisters

11 mar 2022

Glutenfri tosca chokladkaka

Ingredienser (kaka)

  • 100 g smör

  • 3 st ägg rumsvarma

  • 2 dl kokossocker

  • 1 dl kakao

  • 2 dl mandelmjöl

  • 1 tsk bakpulver

  • 1 krm salt

Mandeltosca

  • 2 dl mandelflarn

  • ½ dl honung/ agavesirap

  • 1 dl kokossocker

  • 40 g smör

  1. Instruktioner
     
    Ugnen 175 grader
     
    Vispa ihop äggen och kokossocker. Smält smör. Blanda de torra ingredienserna.
     
    Rör ihop allt till en smet och häll i formen. Grädda kakan i mitten av ugnen i 12-15 minuter. Blanda under tiden toscan.

  2. Mandeltosca
     
    Blanda honung, kokossocker, smör till kokostoscan i en kastrull och låt koka upp. Häll sist i mandelfkarn och koka igen och rör om till en jämn massa.
     
    Ta ut kakan efter 12-15 min och bred toscan över kakan och grädda i ytterligare 5-10 minuter tills toscan har fått färg och kakan är färdig. Testa med en provsticka.

  • Servera som den är eller med grädde, kokos grädde eller glass.
     


 

 

 

 

 

 

 

    0